9 Mayıs 2016 Pazartesi

ADERANS ARTIRICI BRÜT BETON VE SIVA YÜZEYİ İÇİN ASTARLAR


Son yıllarda inşaat uygulamalarında teknolojinin gelişmesi ile malzeme kullanımında da etkili değişimler oldu.İnşaatın yapım aşamasında alçı uygulamalarından önce brüt beton yüzeyine aderans artırıcı kuvvetli astarlar uygulanmaya başlandı.Polimer ile modifiye edilmiş,sentetik reçine esaslı bu astarların su itici özelliği ile aderans artırıcı özelliği bulunmaktadır.

Sıvaların ve cephe kaplamalarının daha kolay uygulanmasını sağlar.Sıva ve cephe kaplamaları için aderans artırıcı özelliği vardır.Su geçirimsiz ve neme dayanıklıdır.Yüksek örtücülüğü vardır.Kullanıma hazır fırça ve rulo ile uygulanabilirler.

Yapı kimyasalı malzemelerin uygulanması için gerekli yüzey hazırlıklarının hepsinin yapılması gerekir.Daha önceki paylaşımlarda  bu hazırlıklardan bahsetmiştim.Katlar arasında,cephe kaplamaları,boya uygulamalarından önce yüzey hazırlığında,duvar ve tavanlarda geleneksel çimento ve alçı sıva uygulamalarında yüzeye aderans artırıcı olarak uygulanır.Kimyasal olarak önemli katkıları vardır.Yüzeye uygulandığında,yüzeyin su emiciliği önemli oranda azalır ve üzerine uygulanan sıva veya kaplamaların hızlı su kaybederek aşırı hızlı ve dengesiz kurumasını engeller. Pürüzlülük ile yapışma yüzey alanı genişlediğinden sıva,kaplama ve boyalar için ideal yapışma performansı sağlar.Yüksek örtücülüğü sayesinde yüzeyde homojen bir yapı oluşturur ve üzerine uygulanan kaplama ve boyalarda renklenme riskini ortadan kaldırır.

Bu tür ürünlerin sarfiyatı m2 de yaklaşık 0.5 kg civarındadır.Kullanıma hazırdır ve su ile karıştırılmadan uygulanması tavsiye edilir. Kuruma süresi yaklaşık 4 saat civarındadır.Düşük sıcaklıklarda yapılan uygulamalarda yüzeyde don,buz veya kar olmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder