17 Nisan 2016 Pazar

ŞAP VE SIVALAR İÇİN ELASTİKİYET VE ADERANS ARTIRICI MALZEMELERİN ÖZELLİKLERİ


Sıva ve şap uygulamalarında mukavemeti yüksek ürünler elde etmek için bu tür malzemelere ihtiyaç vardır.Aksi taktirde dağılan ve zayıf şap imalatları ile karşı karşıya kalmaktayız.Bu durum şap imalatından sonra yapılacak imalatların kalitesini etkilemekte ve uygulanmasını zorlaştırmaktadır.Şap ve sıva karışımlarının hazırlanması aşamasında aderans artırıcıları kullanmak hem bağlayıcılığı hem de mukavemetini artıracaktır.
Ürün özelliklerini incelediğimizde;yüksek bağlayıcılık sağladığını ve çatlamaları engellediğini göreceğiz.Bu tür malzemeler aynı zamanda elastikiyet ve aderans artırır.

Sentetik reçine esaslı,çimento esaslı tüm malzemelerin elastikiyetini ve aderansını artırıcı sıvı katkı malzemesi olarak üretilir.
Sıva,şap ve bu tür uygulamalar sonrasında çıkan çatlakların tamirinde mükemmel sonuçlar verir.
Aderans artırıcı malzemelerin aynı zamanda su izolasyonu uygulamalarında, çimento esaslı toz malzeme ile karıştırılarak kullanıldığını söyleyebiliriz.
Özellikle şap yapımında kullanılması çok iyi sonuçlar vermektedir.Zemine yapıştırılarak yapılan parke uygulamalarında zemin şapı mukavemeti yüksek olmalıdır.Aksi taktirde çok pahalı olan ahşap parke malzeme yapıştırıldığında zemin zayıf olduğunda kuruma esnasında şapla beraber kalkacaktır.Pahalı olan bu ürünü çöpe atmak zorunda kalacağımızdan,şap imalatı sırasında aderans artırıcı malzemeleri kullanarak mukavemeti yüksek tutabiliriz.

Henkel,Basf,Entegre,Köster gibi üreticilerde bu tür ürünü bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder