21 Şubat 2016 Pazar

EPOKSİ ZEMİNLER


Epoksi zeminlerin  suya,aside ve alkali'ye  direnci fazla olduğu için bir çok alanda  zemin kaplaması olarak kullanılmaktadır.İki bileşenli olarak üretilmekte olan epoksilerin bileşenlerinden biri sertleştirici olarak kullanılmaktadır.
Epoksi Zemin Uygulama Alanları:
Epoksi zeminler;Endüstriyel fabrika zeminlerinde,hijyenik olması açısından gıda üretim tesislerinde,soğuk hava depolarının zeminlerinde,otopark zeminlerinde,depolarda,elektrik santrallerinde,kafeterya zeminlerinde,müzelerde,medya merkezlerinde,kapalı spor salonları zeminlerinde,
hayvan kesim alanlarında,yıkama fabrika zeminleri olmak üzere daha bir çok zeminde kullanılmaktadır.

Epoksi Kaplama Çeşitleri:


1-Self Levelling(Düz Yüzeyli )Epoksi Kaplamalar
2-Portakal Kabuğu Desenli Epoksi Kaplamalar
3-Multilayer Epoksi Kaplama
4-Şeffaf Epoksi Zemin Kaplaması
5-Epoksi Boya Yapılması
6-3 Boyutlu epoksi zemin kaplama sistemleri

SINIFLANDIRDIĞIMIZ EPOKSİ KAPLAMALARIN KULLANILDIĞI ALANLAR


Self levelling ve portakal kabuğu desenli epoksi kaplamalar ; genellikle endüstriyel zeminlerde,otopark alanlarında,soğuk hava depolarında,gıda üretim tesislerinde,kafeterya zeminlerinde,spor salonlarında,müzelerde,yıkama fabrikaları zeminlerinde ile buna benzer zeminlerde kullanılmaktadır.
Multilayer zemin kaplamalar; genellikle  kaymanın istenmediği  otopark rampalarında,kaynar kazanların olduğu gıda üretim tesislerinin zeminlerinde,dış mekanlarda son kaplama olarak poliüretan boya kullanmak suretiyle kapı önlerinde kullanılabilmektedir.
Şeffaf epoksi kaplama; son zamanlarda özellikle mimarların tasarımlarında uyguladığı betonun doğal olarak gözükmesi açısından tercih edilen bir kaplama şeklidir.Bu kaplamanın yapılabilmesi için alt zemin betonunun mutlaka çok düzgün ve mukavemetinin yüksek olması gerekmektedir.Beton yapım esnasında pervane ve bıçağın yüzeye vurulması gerekir.
Epoksi boyalar ise zeminin yukarıda belirttiğim şekilde düzgün ve mukavemetli olması koşulu ile tabana boya olarak sürülmektedir.
3 Boyutlu epoksi zemin kaplamaları; duvar ve zemin üzerine uygulanan resim üzerine şeffaf epoksi kaplanarak oluşturulan bir kaplama sistemidir.Özellikle banyo ve girişlerde görsel olarak kullanılmaktadır.Burada dikkat edilecek husus resim ve şeffaf epoksinin yüksek kalitede olmasıdır.Epoksi mutlaka zaman içerisinde sararmayacak özel bir epoksi olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder