28 Ekim 2016 Cuma

CEPHE KAPLAMALARI


Yeni bina inşaatları ile eski binaların cephe kaplamalarında son yıllarda en fazla kullanılan malzemeler ile bunlara ait uygulamaları beraberce inceleyelim.

En fazla tercih edilen cephe kaplamaları arasında prekast,kompozit,poliüretan ile klasik xps veya eps kaplamalar yer almaktadır.

PREKAST CEPHE KAPLAMALARI:

Diğer kaplamlara göre daha pahalı olan bir sistem.Tüm cephede bire bir prekast uygulanması durumunda yüksek bedeller ödemek durumunda kalabilirsiniz.Özellikle kat döşeme  hizası ile düşeyde bazı kısımlarda prekast uygulaması yapılarak diğer kısımlarda poliüretan veya xps uygulaması ile fiyat dengesi sağlanabilir.

Prekast cepheler imal edilirken kullanılan malzemeler nedeniyle son derece mukavemetli ve sert bir yüzeye sahiptirler. Kuvars kumu ile yüksek mukavemetli beyaz çimento karışımının kalıplara püskürtülerek yerleştirilmesi ile prekast elamanlar oluşmaktadır.Bu nedenle sert ve yüksek mukavemetlidirler ve cephe uygulamaklarında sağlamlık yönünden kullanıcıya güven veren bir yapıya sahiptirler.Yaklaşık m2 maliyeti 250-280 TL arasındadır.

POLİÜRETAN CEPHE KAPLAMALARI:

Poliüretan kaplamalar prekast'a göre daha az yoğunluğa sahip ve daha hafiftir.Aslında üzerine oluşturulan sıva katmanı prekast ile aynı olduğundan uygulama sonrasında görünüş olarak prekast'a  yakındır.Akrilik macun kalınlığı Prekast'a göre daha azdır.Yaklaşık 2 mm kalınlığında bir akrilik macundan oluşmaktadır.Yaklaşık m2 maliyeti 125 TL civarında olup uygulanacak metraj ve detay'a göre farklılıklar gösterebilir.







KOMPOZİT CEPHELER:

Kompozit cephe kaplamaları,cam ve ahşap malzemeler ile beraber kullanılarak oluşturulmakta olup,görünürlüğün estetik ve güzel olması açısından mimari bir çalışma gerektirmektedir.Renk uyumu ve seçenekleri bu tür kaplamalarda görüntü açısından önemli bir detayı oluşturur.Yaklaşık m2 maliyeti 80 USD civarındadır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder