15 Nisan 2016 Cuma

SU BAZLI ŞEFFAF POLİÜRETAN KAPLAMA



Su bazlı ve şeffaf olma özelliğinden dolayı mevcut kaplama üzerine iki kat sürülerek yalıtım sağlar.Poliüretan malzemenin nemli yüzeylere uygulanması sakıncalı olmasına rağmen su bazlı poliüretan nemli yüzeylere rahatlıkla uygulanabilir.

Malzeme iki komponentli olup,dolgu malzemesi ve sertleştiriciden oluşur. İç ve dış mekanlarda,su yalıtımı ile çok yüksek aşınma dirençli yüzeyler hazırlamak için kullanılır.Özellikle duvar sıvası ve zemin şapı üzerine uygulandığında dirençli tabaka oluşturur ve tozumayı önler.

Sıva ve zemin şapı ile seramik kaplamalar üzerinde yüksek yapışma mukavemetine sahiptir.Kimyasal malzemelere karşı dayanımı yüksektir kolaylıkla etkilenmez.Aşınma dayanımı son derece yüksektir. UV dayanımına sahiptir,güneş ışınlarından asla etkilenmez.Su geçirimsiz özelliğinden dolayı seramik ve beton üzerinde yalıtım malzemesi olarak kullanılır.Uygulama esnasında zemindeki mevcut nemden etkilenmez.
Dış hava etkilerine karşı dayanıklıdır.Uygulanması çok kolaydır.İki komponent karıştırılarak zemine rulo ve ya fırça ile uygulanır.

İç ve dış mekanlarda kullanılması uygundur. Epoksi ve poliüretan kaplamalar üzerinde koruyucu tabaka olarak uygulanır.Düşük viskozite ye sahiptir,bu özelliğinden dolayı emme kabiliyeti az olan zeminlere dahi
mükemmel yapışır.

Uygulama esnasında zemin üzerinde oynak parçalar temizlenir.Kir yağ ve toz olan zeminler temizlenerek uygulamaya hazır hale getirilir.Malzeme sarfiyatı normal zeminlerde 200 gr/m2 dir.Uygulama yapılmış yüzey 24 saatlik bir süre içerisinden sudan korunmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder