3 Mayıs 2016 Salı

SELF LEVELLİNG EPOKSİ KAPLAMALAR


Epoksi kaplamalar ile ilgili farklı detaylar olduğunu önceki yazılarımda  paylaşmıştım.Bugün sizlere düz ve parlak bir görüntü veren ve istenilen renkte uygulanabilen self levelling epoksilerden bahsedeceğim.

Epoksi kaplamalar için yapılması gerekli tüm alt yapı hazırlıkları aynı şekilde uygulanır.Beton,şap,seramik ve diğer kaplamalar üzerine uygulanabilir.

Mevcut beton üzeri uygulamalarında zemindeki zayıf noktalar yüzeyden kazınarak alınır.Alt yapının kuvvetli olması açısından zemine epoksi astar uygulaması yapılarak üzerine kuvars kumu serpilerek pürüzlendirilir. Epoksi astar uygulanacak zeminde nem olmamasına dikkat edilmelidir.Nemli zeminlerde uygulama yapılması kaçınılmaz ise nem bariyerli astar uygulaması yapılmalıdır.

Self levelling epoksilerde ideal uygulama astar sonrası uygulanacak ara kat yapılarak olanıdır.Astar sonrasında yapılan ara kat kuruduktan sonra yüzey pürüzlendirilmek amacı ile makine ile silinir ve son kat kaplamaya hazır hale getirilir.Son Kat uygulama istenilen renkte zemine dökülerek bir mala ile yayılarak kirpi rulo uygulanarak taranır.1 gün sonra normal olarak üzerinde yürünebilir duruma gelir.

İki komponentli reçine ve sertleştiriciden oluşan self levelling epoksiler ağır yüke ve kimyasallara karşı yüksek dayanıma sahiptirler.Kolaylıkla temizlenebilir.Aşınmaya karşı dayanıklıdırlar.İstenilen renkte uygulanabilirler.

Mutfaklarda,gıda fabrikalarında,ilaç fabrikası ve hastane gibi tozumadan korunmuş hijyenik ortamlarda kullanılır.Yaya trafiğine maruz kalan alanlar için uygundur.

Özellikle mağaza ve show room alanlarında farklı renk seçenekleriyle fark yaratırlar.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder