1 Mayıs 2016 Pazar

TERAS SU VE ISI YALITIMLARI


Teraslarda genel olarak yapılması gereken su ve ısı izolasyonları ile ilgili uygulama detayları ve malzeme kullanımları ile ilgili genel bilgileri sizlere aktarmak istiyorum.

Mevcut oturduğunuz binanızda teras ile ilgili su yalıtımı probleminiz varsa birkaç alternatifte çözüme ulaşabilirsiniz.Ancak mevcut teras durumuna göre bu detayları uygulayabilirsiniz.

Seramik Üzerinde Seramikleri Kırmadan Su Yalıtımı Yapılması

Bunun için yapılacak uygulamada sadece su yalıtımı yapabilirsiniz.Teras alt katına su akıntısı var ise uygulanacak şeffaf veya kaplamalar ile akıntıyı kesebilirsiniz.Uygulama yapılacak alan iyice temizlenip tozdan arındırıldıktan sonra yatay ve düşey köşeler poliüretan esaslı mastikler ile doldurulur. Mastiklerin kuruması sonrasında yüzeye poliüretan esaslı şeffaf su yalıtım malzemesi iki kat uygulanarak su yalıtımı yapılır.Bu uygulama ile eski seramik kaplamanızı korumanın yanında hiç bir şekilde kırma dökme işlemi yapmamış olursunuz.

Seramik kaplamalarda oynamalar ve kalkmalar var ise,bu oynak malzemeleri yerinden kaldırıp buralara elyaf katkılı tamir harçları ile onarım yapmalısınız.Onarım sonrasında üzerinde sıklıkla yürüme olmaması şartıyla
bir kaç çeşit malzeme ile uygulama yapabilirsiniz.Bu tür uygulamalara örnek olarak;

a-Süper elastik çift komponentli çimento esaslı malzemeleri kullanarak iki kat yalıtım yapılır ve üzerine istenilen renkte uv dayanımlı ve dirençli poliüretan boya sürülerek yalıtım tamamlanır.Bu uygulamada da ısı yalıtımı yapılamaz.

b-Mevcut teras temizliği ve poliüretan mastik ile köşe pahları yapıldıktan sonra tek komponentli poliüretan malzeme iki kat sürülerek su yalıtımı yapılır.UV dayanımlı olduğundan üzerine ilave uv dayanımlı boya sürülmesine gerek yoktur.

c-Elastomerik esaslı bitümlü membran ile iki kat uygulama yapılarak su yalıtımı yapılması.Burada ikinci kat uygulama UV dayanımlı arduvazlı renkli membran ile yapılmalıdır.Üzerinde yürünebilir,ancak mekanik etkilerden korumak gereklidir.

Mevcut Teras Kaplamaları Kırılarak Su Yalıtımı Ve Isı Yalıtımı Yapılması

Bu yöntem her iki yalıtımı da bir arada yapabilmemize imkan tanımaktadır.Uygulamanın yapılabilmesi için en alt zemine kadar inilip tesviye şapı yapılması sonrasında,tüm köşelere elyaf takviyeli tamir harcı ile pah yapılmalıdır.Yukarıda bahsettiğim su yalıtımı uygulamalarında b ve c şıklarında belirtiğim malzemeleri kullanabilirsiniz.Bu malzemeler ile su yalıtımı yapıldıktan sonra üzerine 3 veya 5 cm xps ısı levhalar ile ısı yalıtımı yapılıp üzerine ayırıcı geotekstil keçe serilerek koruma şapı yapılarak uygulama tamamlanır.

http://www.epoksiuygulamalari.com/

http://www.zeminuygulamalari.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder