29 Nisan 2016 Cuma

COREX YENİ NESİL ALÇI LEVHA TEKNOLOJİSİ


Bugün sizlere inşaat endüstrisine önemli ürünler sunan Lafarge Dalsan markasının yeni ürünlerinden COREX   teknolojisini tanıtacağım.

Corex teknolojisinin,bugünün alçı levha üretim teknolojisinden farklı olarak 'çok gelişmiş alçı üretim teknolojisi ' olduğunu söyleyebiliriz.Alçı levha üzerinde istenilen yerlere farklı yoğunluklarda alçı harcının mikserleme üniteleriyle verebilme kabiliyetinin  Corex teknolojisini yarattığını görüyoruz.Alçı levhalarını incelediğimizde en kritik noktaların kağıt ve alçının mukavemeti olduğunu,kağıt ve alçının mukavemeti ne kadar iyi olursa,o kadar avantajlı olduğumuzu görebiliriz.Yetkililer alçı levhada iç çekirdek ile onu kaplayan kağıt kaplamanın birbirine olan entegrasyonunun büyük önem arz ettiğine vurgu yapıyorlar.

Alçı levhalarda kalite kriterlerinin yüzde 50'sinin alçının kağıda yapışması ile ilintili olduğu söylenir."Bugünün alçı levha üretim teknolojisinde alçı levhanın her yerine aynı muameleyi yapmış oluyorsun Corex teknolojisinde ise,alçının kağıda yapışmasını artırmak için alttaki kağıdın üzerine ince bir katman halinde yoğunluğu artırılmış bir kat seriliyor.
İşte bu nedenden dolayı alçı kristallerinin yoğunluğu sayesinde kağıda daha fazla yapışma sağlanıyor.Mekanik yapışmanın daha sağlam olması için buradaki yoğunluğun arttırıldığı belirtiliyor.Buradaki yoğunluk arttıkça daha fazla kristal,kağıdı bağlıyor.

Corex teknolojisinde,kenarlarda daha yoğun olan harç sayesinde vidalama konusunda mukavemeti çok yüksek bir ürün elde ediliyor.Bu sayede alçı levha ağırlığı 8kg 850 gramdan 8 kg'a kadar çekilebilmektedir. Corex ile bugüne kadar verilenlerin ötesinde,daha sağlam,daha sert kenar yapma imkanı sunuluyor.     

Ağırlığın düşürülmesi neticesinde yüzde 10'luk hammadde tasarrufu sağlanması sonucu ekonomik olarak daha kazançlı bir ürün ortaya çıkıyor.Herkes için daha az yük getirmesi bakımından son derece faydalı. Bu da ustaya,taşıyıcıya,nakliyeciye ve doğaya daha az yük anlamına geliyor. Üretiminde kullanılan su miktarının düşük olması ayrı bir avantaj olarak görülebilir.Bir yıllık üretimde yaklaşık 14.500 ton daha az su tüketildiği görülüyor. 

Bir çok kaplama alanında kullanılan Corex inşaat endüstrisi için ideal ve ekonomik bir ürün.Daha fazla inşaat firması için tercih edileceği kesin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder