29 Nisan 2016 Cuma

YÜK TAŞIYAN YANGIN DAYANIMLI HARÇ VE BOYALAR


YANGIN DAYANIMLI HARÇ

Döşeme ve duvarlardaki büyük kesitli boşluklarda,alevin ve zehirli gazların geçişini durdurmak üzere yapılacak imalatlarda yangın dayanımlı harç kullanılmaktadır.Elektrik mekanik tesisat geçişlerinin olduğu bölümlerde yük taşıma özelliği istenilen alanlarda emniyetle kullanılır.
Yangın dayanımlı harçlar iç ve dış mekan uygulamaları için uygundur.Yatay ve düşeyde rahatlıkla uygulanabilirler.Kablo geçiş açıklıklarının yalıtımında,yoğun elektrik ve mekanik geçişlerin olduğu büyük kesitli açıklıkların yalıtımında,ısı yalıtımlı veya yalıtımsız,metal veya plastik boru geçişlerinde,elektrik mekanik şaftlarında güvenlikli olarak kullanılabilir.

Yangın Dayanımlı Harçların Avantajları:

-Nemden etkilenmez
-Duman geçirmez
-Hava koşullarına ve UV etkilerine dirençlidir.
-Ses absorbsüyonuna katkıda bulunur
-Düşük büzülme oranına sahiptir.
-4 saate kadar yangın dayanımı sağlar
-Akustik performans sağlar
-Yük taşıma kapasitesi vardır.

Bu tip malzemeleri uygularken,
Uygulama yapılacak bölgeyi toz,yağ ve kimyasaldan temizlemeliyiz.Uygulama yapılacak yüzeyin altına,taşyünü, styrafor veya ahşaptan kalıp yapınız.Su ile karıştırılarak istenilen kıvama getirilebilir.Harcın girmediği boşlukları mutlaka mala yardımı ile doldurunuz ve harcın üzerini düzeltiniz.

SU BAZLI,3 SAATE KADAR YANGIN YALITIMI SAĞLAYAN ÇELİK BOYALAR

Binaların iç cephesinde çelik taşıyıcı üzerinde uygulanmak için tasarlanmış,dekoratif ve ince görünümlü yangın geciktirici bir kaplamadır.Yangın sırasında şişerek,çeliğin ısınmasını geciktiren bir katman oluşturur.Son kat boyası ile çok geniş bir renk seçeneği sunmaktadır.

İç cephelerde,uzay çatı uygulamalarında,çelik konstrüksiyon yapılarda,çelik asma kat ve bina girişlerinde kullanıma uygundur.Astar,intümesan boya ve son kat olarak uygulanır. ENV 13381'e göre 3 saate kadar yangın dayanımı sağlamaktadır.Çeliklerin yangından korunması için en ekonomik sistemdir.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder