27 Nisan 2016 Çarşamba

KENDİ KENDİNE YAYILAN TESVİYE ŞAPI


ALÇI BAZLI SELF LEVELLİNG TESVİYE ŞAPI

Uzun yıllar çimento esaslı self levelling malzemeler ile zemin tesviye şapları uygulanırken,bu yıl ilk kez alçı bazlı olarak üretilen tesviye şapı ile karşılaştık.

Bugün sizlere Dalsan Alçı'nın üreterek inşaat piyasasına sürdüğü alçı bazlı tesviye şapı tanıtacağım.Kuruma hızı olarak ön plana geçen bu ürün inşaat sektörü için büyük avantajlar getiriyor.Aslında markanın reklamını yapmadan ürünün önemli özelliklerinden sizlere bahsetmek istiyorum.

Uzun yıllar inşaat piyasası içerisinde bulunarak, yapı kimyasalları konusunda önemli tecrübeler edindim. Self levelling  tesviye şapları henüz Türkiye'de üretilmediği dönemlerde Almanya'dan ithal edilerek getirilen self levelling malzemeleri hem satış hem de uygulama olarak kullanan biri olarak,alçı bazlı üretim ilgimi çekmektedir.Ürünün en önemli özelliği kolay olarak üretilebilmesi.Alçı bazlı tesviye şapı 150 derece gibi çok düşük ısılarda ve çok büyük miktarlarda üretilme becerisine sahip olduğu için pazarda da rekabetçi olabilmektedir.

Kendinden yayılan şapta,zemine dökülen malzemeden beklenen en önemli beklenti alt zemine tutunabilmesi ve yapışma kabiliyetidir.Alçı bazlı bu ürün beton,ahşap,seramik ve metalin yanı sıra pürüzsüz bir yüzeye sahip olan camın üzerine de yapışabilme özelliğinin ürünün ne denli güçlü olduğunu gösterdiğini söyleyebiliriz.

Alçı bazlı kendi kendine yayılan tesviye şapının bazı özelliklerini incelersek;

Erken mukavemetten dolayı,uygulandıktan 2 saat sonra yaya trafiğine açılma imkanı sağlıyor.Aşınma çimento ürünlere göre çok daha az olmakta,bu nedenle mukavemet değeri yüksektir.

Üstün mekanik dayanımı en az çimento kadardır.Alçı bazlı tesviye şapı 2 saatten sonra nihai mukavemetinin yarısına ulaşabilmektedir.

Alçı bazlı tesviye şaplarının  belkide en önemli özelliği çatlama yapmamasıdır.Çimento esaslı şaplarla kıyaslandığında 10 kat daha az büzülme yaptığı gözlenmektedir.

A1 sınıfı yanmaz malzeme sınıfında yer almaktadır.Alçı bazlı olması sebebiyle ayrıca yangını geciktirme  özelliği bulunmaktadır.

Erken hidratasyon kabiliyetinden dolayı gerçek mukavemetini alan Floortek,uygulandıktan 2 saat sonra üzerinde çalışmaya olanak sağlamaktadır.

2-10 mm arasında tek katta yüzeye uygulanabilmekte.10 mm'den daha fazla kalınlığa ihtiyaç duyulduğunda,uygulama iki yada üç kat yapılabiliyor.

FLOORTEK Dalsan alçı tarafından üretilerek inşaat endüstrisinde kullanıma sunulmuştur.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder