5 Ocak 2017 Perşembe

PORTAKAL KABUĞU DESENLİ DOKULU EPOKSİ






Portakal kabuğu desenli kaplama,epoksi uygulamalarında ekonomik olması açısından en çok tercih edilen kaplama türüdür.Farklı alanlarda kullanılabilen dokulu epoksi, istenilen renklerde üretilebilmektedir..Fabrika,hangar,depo,soğuk hava depoları,atölye gibi zeminlerde hijyenik olması açısından tercih edilmektedir.

Mevcut beton zemin üzerinde epoksi astar uygulanması sonrasında yüzeye kuvars kumu serpilerek zemin  bir sonraki ara kat kaplama için uygun hale getirilir.Bir gün sonra zemin üzerine yapışmayan kumlar süpürülerek yüzeye epoksi self levelling malzeme ile ara kat uygulaması yapılır.
Son kat kaplama öncesinde ara kat üzeri özel makine ile pürüzlendirilir ve portakal kabuğu desenli epoksi zemine özel mala ile uygulanarak desenli rulo ile taranır ve  uygulama tamamlanır.


Uygulama esnasında,uygulama yapılacak zeminin mukavemeti en az C25 beton mukavemetinde olmalıdır.Aksi taktirde zamanla uygulanan epoksi de çatlaklar oluşacak ve zeminden kalkacaktır.
Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus uygulanacak zeminin nem oranıdır.Nem oranı yüksek olan zeminlerde epoksi zamanla kabaracak ve yerden kalkacaktır.



Uygulama yaptırabileceğiniz firmaları internet ortamında araştırabilirsiniz.Yukarıda paylaştığım görsellerin ait olduğu firmanın link'ini sizlerle paylaşıyorum.

www.mimay.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder